Оригінальний соус готують з кунжуту. Здорово 24 діляться корисним рецептом та розповідають про переваги вживання.

Корисно Безпечне сироїдство: як уникнути гельмінтозу на здоровій дієті

Паста тахіні

Для приготування використовують 100% кунжут, який містить дуже багато кальцію. Він корисний для організму та чудово замінить молочні продукти, якщо ви їх не полюбляєте. Річ у тім, що брак кальцію не одразу помітний у тілі, але з часом може призвести до демінералізації кісток та підвищити ризики їх переломів.


Кунжут корисний для кісток / Фото Unsplash

Для приготування пасти вам знадобиться лише 2 інгредієнти:

  • 500 грамів кунжутного насіння;
  • 120 мілілітрів оливкової олії.

Спосіб приготування:

Крок 1. Обсмажте на пательні насіння кунжуту протягом 10 – 12 хвилин на повільному вогні, постійно перемішуючи. Будьте уважні, насіння має трохи підсушитись, але не підгоріти.

Крок 2. Висипте насіння у блендер, додайте оливкову олію та збийте до однорідної маси. Зберігати пасту можна протягом 1 місяця у холодильнику. Перед використанням пасту рекомендуємо перемішати.

Смак пасти має цікаву гіркуватість. Її можна їсти у чистому вигляді, або ж додавати у страви. Для заправки ви можете приготувати соус з кунжутної пасти, у якому поєднуються кисло-солодкі смаки. Його можна використовувати для овочів та фруктів.


Приготуйте пасту з кунжуту / Фото Unsplash

Цікаво знати Чим начинити лаваш, щоб він був корисним

Рецепт приготування соусу тахіні:

  • 2 столові ложки кунжутної пасти;
  • 2 столові ложки лимонного соку;
  • 1 столова ложка кленового сиропу;
  • 2 столові ложки води.

Всі інгредієнти перемішайте у місткості та смакуйте.