За словами експертів, якщо чай дуже сухий, це означає, що він втратив 97% вологи. Це своєю чергою може призвести до того, що листя почне поглинати навколишні аромати.
Цікаво Свіжі овочі та зелень з грядки: небезпека – зовсім не в нітратах
Дотримуйтеся цих 3-х правил, щоб зберегти корисні властивості чаю.
Герметичні контейнери
Зберігайте чай в герметичних контейнерах / Фото Pexels
Експерти підкреслюють важливість зберігання чаю в герметичних контейнерах. Причому це відноситься як до розсипного листового чаю, так і до чаю в пакетиках. Тримайте свій чай якомога далі від інших сильних ароматів, наприклад спецій.
Темне місце
Зберігайте чай виключно в темному сухому місці. Експерти пояснюють, що чайне листя може поглинати сонячне світло, яке пошкоджує його. В результаті смак напою погіршується, а його користь падає. З цієї причини потрібно відмовитися від скляних контейнерів.
Прохолодне місце
Зберігайте чай виключно в темному сухому місці / Фото Pexels
Одним з найгірших місць для зберігання чаю є холодильник. Однак тримати його варто саме у прохолоді, оскільки спека теж притуплює смак і аромат листя. З цієї ж причини не варто зберігати чай поруч з плитою та духовкою.
Водночас такий вид чаю як пуер можна зберігати відкритим. Це посилює процес ферментації чаю і дозволить аромату розкритися повністю. Крім того, листя можна зберігати в морозильній камері. Проте робити це можна виключно в герметично запакованих контейнерах. В такому разі чай збереже свої корисні властивості максимально довго.