Цедра апельсина додасть десерту цитрусового аромату. Детальний рецепт читайте у нашому матеріалі.

Корисно У дитини глисти – профілактика знадобиться всій родині

Рецепт гарбузового пирога з апельсином

Інгредієнти


Корисний десерт з гарбуза / Фото Unsplash

  • 2 яйця;
  • 200 грамів борошна;
  • 130 грамів цукру;
  • 70 грамів оливкової олії;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • цедра 1 апельсина;
  • дрібка солі;
  • 200 грамів гарбузового пюре;
  • 100 грамів волоських горіхів.

Цікаво знати Поєднайте два улюблені смаки: дієтичний яблучно-горіховий торт

Спосіб приготування


Приготуйте гарбузовий пиріг / Фото з інстаграму

Крок 1. Спершу необхідно приготувати гарбузове пюре. Для цього очистьте гарбуз від шкірки та наріжте невеликими кубиками. Викладіть овоч на форму для запікання та помістіть у розігріту духовку, щоб він став м'яким. Після цього потрібно охолодити гарбуз та перетворити у пюре за допомогою блендера.

Крок 2. Для приготування тіста потрібно збити у місткість яйця, додати цукор та дрібку солі. Інгредієнти збивайте міксером до утворення світлої піни. Після цього додайте оливкову або кокосову олію, гарбузове пюре і добре перемішайте.

Крок 3. У тісто висипте борошно, розпушувач і замісіть його. Тоді додайте цедру одного апельсина, перемішайте і викладіть у форму для випікання (ви можете зробити один великий пиріг або ж приготувати невеликі кекси з тіста).

Крок 4. Зверху посипте тісто волоськими горіхами, попередньо просушивши їх на сухій пательні. Готуйте десерт 40 – 50 хвилин при температурі 180 градусів.