Здоровий десерт це той, який приготовлений без борошна. А коли у ньому поєднані ще й унікальні смаки мигдалю, кокоса та шоколаду – це ідеально.

Цікаво знати Свіжі овочі та зелень з грядки: небезпека – зовсім не в нітратах

Рецепт шоколадного печива

Інгредієнти

  • 1 склянка подрібненого кокоса;
  • 1 склянка смаженого мигдалю;
  • пів склянки цукру;
  • 2 столові ложки какао-порошку;
  • ¼ чайної ложки меленого перцю, кардамону, кориці або мускатного горіха;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • ⅓ склянки шоколадної стружки;
  • 3 яєчних білки;
  • 2 столові ложки цукрової пудри.

До теми Приготуй сам: домашні тарталетки з сиром та журавлиною

Спосіб приготування


Приготуйте корисний десерт / Фото Unsplash

Крок 1. Висипте у блендер кокос, мигдаль, цукор, какао, запашний перець (або кардамон, корицю чи мускатний горіх) та сіль. Перетворіть інгредієнти в однорідну суміш. Тоді додайте шоколад і ще раз збивайте.

Крок 2. У місткість вилийте яєчні білки та злегка збийте їх. Після цього додайте у суміш сухих інгредієнтів і збивайте у блендері до утворення тіста.

Крок 3. Застеліть форму для випікання пергаментним папером та викладіть невеликі гірки з шоколадної суміші.

Крок 4. Розігрійте духовку о 170 градусів та помістіть туди десерт на 22 – 24 хвилини, поки печиво не стане твердими і його можна буде легко відділити від паперу. Витягнуть десерт з духовки та залиште на 30 хвилин, щоб він охолонув.

Перед подачею посипте печиво зверху цукровою пудрою і смакуйте.