Неймовірне поєднання шпинату, фети та рису точно буде вам до душі. Ділимось рецептом у нашому матеріалі.

Цікаво знати Безсоння, набряки, хронічна втома: як глисти виснажують наш організм

Рецепт запіканки з рису, фети та шпинату

Інгредієнти

  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1 цибулина;
  • 300 грамів замороженого шпинату;
  • 3 великі зубчики часнику;
  • 3 склянки вареного коричневого рису;
  • ¾ склянки подрібненого сиру фета;
  • ¼ склянки подрібненого свіжого кропу;
  • пів чайної ложки меленого перцю;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • 4 великі яйця;
  • ¼ склянки сметани;
  • 1 столова ложка цедри лимона.

До теми Вбережіть себе від артриту: список протизапальних продуктів

Спосіб приготування


Смачна та корисна вечеря / Фото Unsplash

Крок 1. Цибулю дрібно наріжте, а шпинат розморозьте і подрібніть. Змастіть пательню олією та висипте цибулю. Готуйте 4 хвилини до появи золотистої скоринки. Тоді додайте шпинат, часник та готуйте ще хвилину. Після цього зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

Крок 2. Перемістіть засмажку у каструлю, додайте рис, фету, кріп, перець і сіль. Перемішайте до однорідної суміші. Після цього збийте яйця і вилийте до рису.

Крок 3. Розігрійте духовку до 200 градусів, розрівняйте суміш шпателем та випікайте 25 хвилин.