Приправити смачну страву можна свіжою зеленню, сиром фета та йогуртом. Спосіб приготування дуже простий, а результат просто неймовірний.

Корисно "Заморити черв'ячка": чому небезпечно їсти, не помивши руки

Рецепт приготування оладків з нуту

Інгредієнти

  • пів склянки нежирного йогурту;
  • ¼ склянки сиру фета;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • ¼ чайної ложки меду;
  • 1 столова ложка кропу;
  • 1 столова ложка тонко нарізаної цибулі;
  • 2 чайні ложки дрібно нарізаного часнику;
  • 1 банка несолоного нуту;
  • ⅓ склянки нутового борошна;
  • 1 столова ложка сезамової або кунжутової пасти;
  • пів чайної ложки меленого кмину і коріандру;
  • 1 яйце;
  • пів чайної ложки солі;
  • 3 столові ложки олії каноли або іншої.

До теми Приготуйте разом з дитиною: простий рецепт корисного десерту

Спосіб приготування


Оладки з нуту / Фото Unsplash

Крок 1. У посудині змішайте сир фета, йогурт, лимонний сік, мед і по 1 чайній ложці кропу, цибулі, часнику і перемішайте. Готовий соус помістіть у холодильник, аби охолодити перед подачею.

Крок 2. Нут промийте під водою, перемістіть у посудину та перетворіть у пюре за допомогою виделки. Додайте борошно з нуту, 1 столову ложку сезамової або кунжутової пасти, кмин, коріандр, яйце, сіль, по 2 чайні ложки кропу і цибулі та 1 чайну ложку часнику. Перемішайте всі інгредієнти до утворення однорідної суміші.

Крок 3. Додайте на пательню олії та розігрійте її на середньому вогні. Сформуйте з готової нутової суміші оладки та викладіть на пательню: можете для цього використовувати ложку, змочену у воді. Готуйте до золотистої скоринки приблизно 1 – 2 хвилини з кожної сторони. Готові оладки викладіть на тарілку із серветками, аби вони увібрали зайвий жир.

Перед подачею теплі оладки приправте сирним соусом та додайте кропу за бажанням.