Дієтологиня з Данії Катерина Єнсен розповіла, як приготувати ніжний осінній суп. Вона пропонує використати для цього корінь петрушки.
Корисно Безсоння, набряки, хронічна втома: як глисти виснажують наш організм
Крем-суп з кореня петрушки
Інгредієнти
Смачний осінній суп з кореня петрушки / Фото Pixabay
- 1 кілограм кореня петрушки;
- 1/4 кореня селери;
- 1 велика картоплина;
- 1,5 літра овочевого, курячого бульйону або води;
- 2 жмені листя чебрецю або 1 столова ложка сушеного;
- 1 великий пучок петрушки;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- сіль і перець до смаку.
До теми Тунець містить ртуть: наскільки це шкідливо для організму людини
Спосіб приготування
Спосіб приготування крем-супу / Фото Pixabay
Крок 1. Подрібніть цибулю та обсмажте на пательні з олією, додаючи сухий чебрець. Після цього вилийте бульйон або воду і доведіть до кипіння.
Крок 2. Почистьте та наріжте кубиками картоплю, корінь петрушки та селери. Додайте овочі у бульйон, доведіть до кипіння і варіть до готовності.
Крок 3. Петрушку подрібніть, частину відкладіть для того, аби посипати перед подачею, а решту додайте у суп за 3 хвилини до завершення приготування. На цьому ж етапі варто додати свіжий чебрець, якщо ви його використовуєте.
Крок 4. Готовий суп перетворіть у блендері на пюре, приправте сіллю та перцем. Перед подачею прикрасьте петрушкою і можете додати шматки запеченої шинки.