Але чи корисно їсти такі продукти і як вони впливають на здоров'я. Про це розповіла дієтологиня Світлана Фус у своєму інстаграмі.

Корисно Безсоння, набряки, хронічна втома: як глисти виснажують наш організм

Чи корисно їсти квашені овочі


Квашення – це давня традиція / Фото Unsplash

Традиція зберігання у банках капусти, огірків та багатьох інших продуктів триває вже кілька століть. Бабусі та мами знали, що такі закрутки можуть принести неабияку користь, а саме, захистити від застуди. Річ у тім, що квашення – це натуральне джерело пробіотиків, які ефективно захищають від збудників застуди та зміцнюють імунітет.


Квашені овочі корисні / Фото Unsplash

Переваги вживання квашених продуктів також пояснюють наявністю:

  • ентеросорбентів, які сприяють виведенню токсинів з організму;
  • харчових волокон в овочах, які дозволяють почуватись ситим;
  • молочної кислоти, яка утворюється у процесі квашення та знижує рівень pH, завдяки чому поліпшується процес травлення їжі та засвоєння поживних речовин в організмі.


Ці продукти принесуть користь / Фото Unsplash

Цікаво знати Чи варто відмовлятись: користь та шкода молочних продуктів

Не варто плутати квашені та мариновані продукти. Другі вважаються більш шкідливими, адже готуються із додаванням оцту та пастеризуються. Також дієтологиня не рекомендує вживати овочі з банки у великих кількостях через вміст солі. Норма складає третину від денної норми овочів. Варто їсти їх у першій половині дня або в обід не більше ніж 60 – 120 грамів.