Скумбрія може дивувати: цікавий рецепт бурячкового паштету

8 листопада 2021, 15:53
Читать новость на русском

Риба обов'язково повинна бути у будь-якому корисному раціоні. Це найкраще джерело жирних кислот омега-3 та інших потрібних вітамінів.

Всі звикли смажити, коптити, маринувати чи запікати рибу, але мало хто пробував готувати з неї паштет. У тандемі з буряком цей морепродукт отримає зовсім інший смак і точно буде вам до вподоби. До того ж спосіб приготування такої корисної закуски дуже простий.

Цікаво знати ГРВІ чи глисти: симптоми зараження можуть бути однакові

Користь скумбрії

М'ясо скумбрії наситить організм багатьма корисними речовинами, серед яких: калій, магній, фосфор, натрій, залізо, кальцій, вітаміни B12 і D. Риба також багата білком і жирною кислотою омега-3. Всі ці корисні компоненти позитивно впливати на роботу організму, зокрема вживання скумбрії:

  • сприяє покращенню зору;
  • стабілізує гормональний фон;
  • знімає стрес і покращує настрій;
  • знижує рівень холестерину;
  • запобігає розвитку онкологічних захворювань;
  • підвищує рівень гемоглобіну;
  • запобігає атеросклерозу;
  • зміцнює кісткову тканину.


Користь скумбрії / Фото Unsplash

Рецепт паштету зі скумбрії

Інгредієнти

  • 1 скумбрія;
  • 1 буряк середнього розміру;
  • 2 столові ложки жирного грецького йогурту або сметани;
  • пів лимона;
  • пів апельсина;
  • зелень для оформлення;
  • сіль, перець.

До теми Приготуйте разом з дитиною: простий рецепт корисного десерту

Спосіб приготування


Запечіть рибу для паштету / Фото Unsplash

Крок 1. Очистьте рибу від нутрощів та добре промийте. Приправте скумбрію сіллю та перцем, всередину начиніть кільцями апельсину, змастіть олією та загорніть у фольгу. Готуйте у духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 10 хвилин, тоді зменште температуру до 180 і тримайте ще 15 хвилин.

Крок 2. За цей час відваріть буряк. Наберіть у каструлю води, помістіть туди овоч та варіть протягом 30 хвилин.

Крок 3. Відділіть філе готової риби від шкіри та кісток. Помістіть у блендер скумбрію, буряк, йогурт, цедру та сік 1 лимона, і збийте до однорідної суміші. Тоді додайте солі та перцю за бажанням.

Смакувати рибний паштет можна зі свіжими підсмаженими тостами, прикрасивши зеленню.