Що їсти, щоб знизити рівень "шкідливого" холестерину: перелік продуктів
Підвищений холестерин часто є винуватцем атеросклеротичних бляшок на судинних стінках. Саме вони можуть закрити просвіт судини.
Холестерин – це жироподібна речовина, яка входить до складу клітинних оболонок та бере участь у виробленні статевих гормонів. Відтак зниження холестерину нижче норми є шкідливим та призводить до ряду захворювань серцево-судинної системи.
Читайте Свіжі овочі та зелень з грядки: небезпека – зовсім не в нітратах
Гіркий шоколад (70% какао)
У какао-бобах багато флавоноїдів – антиоксидантів, які здатні пригнічувати дію вільних радикалів. Останні негативно впливають на здоров'я серця і судин. Крім того, цей продукт допомагає істотно поліпшити ліпідний склад крові.
Полуниця
Полуниця – джерело поліфенолів – рослинних сполук, які зміцнюють серцево-судинну систему. Також вони підвищують вироблення "хорошого" холестерину, що покращує стан стінок судин і серцевого м'яза.
Малина
Малина також багата на поліфеноли та розчинну клітковину, яка допомагає підтримувати здоров'я серця, судин, а також покращує травлення.
Авокадо
Цінні ненасичені жирні кислоти, які місяться в авокадо, здатні регулювання рівень "шкідливого" холестерину у організмі, а також очищувати судини, зміцнювати їх стінки та запобігати закупоркам.
Кіноа
Високий вміст білка, клітковини, а також мінеральні сполуки роблять кіноа одним із найкращих продуктів для зниження рівня ліпопротеїнів низької щільності.
Оливки та оливкова олія
Мононенасичені жирні кислоти, які містяться в оливках, необхідні для нормальної роботи усіх систем організму. Важливо, що саме ці продукти застосовуються для профілактики серцево-судинних недуг.
Фісташки
Фісташки входять в трійку горіхів з найнижчою енергетичною цінністю, тож навіть щоденне вживання не нашкодить фігурі. Серед корисних особливостей фісташок – високий вміст клітковини, антиоксидантів, вітамінів, що запобігають окислювальним процесам у клітинах організму, а також покращують роботу серця та судин.
Банани
Банани стимулюють виведення з організму "шкідливого" холестерину, не дозволяючи йому потрапити у кровотік і закупорити артерії.