Що приготувати із залишків гарбуза після Геловіну: корисний пиріг з апельсином

1 листопада 2021, 12:09
Читать новость на русском

Після святкування Геловіну часто виникає запитання, що робити із залишками гарбуза. Здорово 24 діляться корисним рецептом гарбузового пирога.

Цедра апельсина додасть десерту цитрусового аромату. Детальний рецепт читайте у нашому матеріалі.

Корисно У дитини глисти – профілактика знадобиться всій родині

Рецепт гарбузового пирога з апельсином

Інгредієнти


Корисний десерт з гарбуза / Фото Unsplash

  • 2 яйця;
  • 200 грамів борошна;
  • 130 грамів цукру;
  • 70 грамів оливкової олії;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • цедра 1 апельсина;
  • дрібка солі;
  • 200 грамів гарбузового пюре;
  • 100 грамів волоських горіхів.

Цікаво знати Поєднайте два улюблені смаки: дієтичний яблучно-горіховий торт

Спосіб приготування


Приготуйте гарбузовий пиріг / Фото з інстаграму 

Крок 1. Спершу необхідно приготувати гарбузове пюре. Для цього очистьте гарбуз від шкірки та наріжте невеликими кубиками. Викладіть овоч на форму для запікання та помістіть у розігріту духовку, щоб він став м'яким. Після цього потрібно охолодити гарбуз та перетворити у пюре за допомогою блендера.

Крок 2. Для приготування тіста потрібно збити у місткість яйця, додати цукор та дрібку солі. Інгредієнти збивайте міксером до утворення світлої піни. Після цього додайте оливкову або кокосову олію, гарбузове пюре і добре перемішайте.

Крок 3. У тісто висипте борошно, розпушувач і замісіть його. Тоді додайте цедру одного апельсина, перемішайте і викладіть у форму для випікання (ви можете зробити один великий пиріг або ж приготувати невеликі кекси з тіста).

Крок 4. Зверху посипте тісто волоськими горіхами, попередньо просушивши їх на сухій пательні. Готуйте десерт 40 – 50 хвилин при температурі 180 градусів.