Забудьте про здуття та печію: як нормалізувати кислотність шлунка

13 жовтня 2021, 15:03
Читать новость на русском

Переваги здорового раціону не лише у гарній фігурі, але й у здоровому організмі. Тож якщо ви хочете назавжди забути про хвороби, почувати завжди бадьорими та сповненими сил – подбайте про харчування.

Погіршити самопочуття неабияк можуть процеси травлення. Все залежить від кислотно-лужної рівноваги, яку допоможуть підтримувати деякі продукти. 

Цікаво знати Безсоння, набряки, хронічна втома: як глисти виснажують наш організм

Як нормалізувати кислотність шлунка


Порушення балансу кислотності приносить неабиякий дискомфорт / Фото Pixabay

Саме шлункова кислота відповідає за процес травлення. Її виробляють залози шлунку. Вона також виконує важливу функцію захисту від шкідливих організмів, які ви споживаєте з їжею. Проте часто порушення балансу кислоти може призвести до дискомфорту, а саме:

  • здуття живота;
  • печії;
  • больових відчуттів в області кишківника;
  • запору;
  • неприємного запаху з рота;
  • хронічних грибкових захворювань;
  • паразитуванням лямблій;
  • наявності в калових масах неперетравлених шматочків їжі;
  • сповільнення всмоктування вітаміну В12, заліза, кальцію, фолієвої кислоти та вітаміну С;
  • онкології.

Корисно Чим перепелині яйця відрізняються від курячих: склад, калорійність, корисні властивості

Продукти, які допоможуть відновити баланс кислотності


Ці продукти сприяють виділенню кислоти / Фото Pixabay

Ці негативні процеси відбуваються через зниження концентрації кислоти у шлунку. Її нормалізації та виділенню сприяють деякі продукти, які варто додати у раціон:

  • кінза, рукола, черемша;
  • ананас, папая;
  • імбир;
  • журавлина, брусниця, смородина, вишня;
  • ківі;
  • гімалайська сіль;
  • паста місо;
  • мед натуральний;
  • броколі та цвітна капуста;
  • гранат;
  • хурма;
  • куркума;
  • мінеральна вода.