Як легко зміцнити зв'язки та суглоби: порада лікаря
Джерело:
Інстаграм Катерини Григор'євоїДля того, аби зміцнити зв'язки, не обов'язково перевіряти кишківник на міцність аптечними препаратами. Ви можете налагодити роботу суглобів у домашніх умовах.
Лікар-ендокринолог Катерина Григор'єва поділилась корисним порадами у своєму інстаграмі. Вона розповіла про користь кісткового бульйону і як він впливає на суглоби.
Корисно Безсоння, набряки, хронічна втома: як глисти виснажують наш організм
Як покращити суглоби
Катерина Григор'єва рекомендує звернутись до рідкої страви, а саме кісткового бульйону. Він принесе вашому організму чимало корисні, адже:
- Поживний і легко засвоюється: білок, який є у складі, дозволить довго почуватись ситим та підтримує стабільний рівень цукру в крові.
- Насичений мінералами: поживні речовини, а саме кальцій, магній і фосфор, що вивільняються при термічній обробці, перешкоджають розвитку остеопорозу.
- Містить пробіотики, які доповнюють корисну мікрофлору кишківника.
- У складі є хондроїтин сульфат і глюкозамін, які допомагають зменшити біль і запалення в суглобах.
- Багатий амінокислотами, а саме глутаміном, який нормалізує обмін речовин та запобігає розвитку аутоімунних захворювань, харчових алергій і непереносності.
- Містить гліцерин, який подарує якісний і глибокий сон, підвищує увагу і концентрацію, регулює процес детоксикації в печінці та забезпечує синтез антиоксидантів.
- Аргінін зміцнює імунітет і відновлює клітини печінки.
Кістковий бульйон дуже корисний / Фото Unsplash
За здоров'я суглобів та зв'язків відповідає колаген і желатин. Вони ефективно захищають і зміцнюють ці частини та містяться у кістковому бульйоні. Вони також будуть корисні для шкіри, волосся та нігтів. ⠀
До теми Кому не варто їсти домашній сир: будьте обережні
Тривалий час приготування кісткового бульйону зумовить максимальну користь, підвищить вміст мінералів та інших корисних речовин. Ендокринологиня рекомендує готувати його не менше 12 годин. Для бульйону варто використовувати кістки з яловичини або баранини, вони містять у своєму складі багато насичених жирів. Якщо ж ви хочете приготувати страву з низьким вмістом поліненасичених жирів, обирайте для цього кістки птахів. Найкраще варити бульйон під закритою кришкою, а після приготування або у процесі кипіння видалити жир.
Кістковий бульйон чудово підійде не лише для супів. Його можна додавати в інші страви.